Landsbyer på kanten - Bedsted Thy

Thisted museum har været på besøg i Bedsted, til deres projekt som er en del af 14 landsbyer i Danmark som kortlægges for udviklingen fra 60 erne og op til i dag.

De har besøgt mange personer, fået deres historie om Bedsted og mange billeder.
Onsdag og torsdag havde Museet så inviteret til Kaffe og kage i Booa, hvor der de 2 dage mødte næsten 120 personer op, for at se og høre hvad museet havde om Bedsted, og de kom ikke mindst for at fortælle om deres tilknytning og oplevelser i Bedsted.
Thisted museums overvejende interesse er historien om mange af husene, butikker og firmaer i byen, hvordan har de udviklet sig over de 55 år siden 60 erne, gader som Thylandsgade, Linnetsgade og Østergade, hvor der i alle huse var enten butik eller håndværksmestre, til nu hvor nogle huse er fjernet og langt de fleste er til alm. beboelse,

Historier fra folk som enten bor eller har boet er også en af de ting som er meget interesant for museet, hvad har du oplevet af hverdagsting, sport og arbejde i Bedsted?

Der vil komme en opfølgning på mødet, hvor du inviteres til at komme med dine oplevelser og viden om bygninger i byen, her vil der komme billeder – materikelskort og video klip, som kan inspirere til at få minderne frem.

Husk din viden er lige brugbar om det er for 1 år eller 50 år siden.

Så print meget gerne spørge skemaet ud og udfyld den, den kan afleveres hos Bente i 1000ting på Vestervigvej, eller sendes til Mie s mail som står nederst på siden.

Undersøgelsen munder ud i en rapport om Bedsted, som vil kunne ses på Thisted museum s hjemme side og her på Bedsted Thy siden.

Så hjælp Bedsted of museet med det bliver en god og oplysende rapport.

Skemaet om Bedsted Bygninger vil komme i brug til næste møde, men er her som inspiration, så du må meget gerne begynde og skrive din historie og finde billeder af nogle af bygningerne som du evt. har.

Tekst: Jan Palm

Se billeder fra besøget i Bedsted. Tryk på billedet og brug derefter pilene.

Foto: Steen Harregaard